Barbecue: Hoe overmatige rookproblemen in de omgeving op te lossen.

Barbecue: Hoe overmatige rookproblemen in de omgeving op te lossen.

Een veelvoorkomend probleem bij de meeste open haarden, kachels of barbecues is zeker de moeilijkheid van rook die langs de schoorsteen trekt.

De redenen voor dit probleem zijn divers, moeilijk te voorspellen bij het bouwen van een huis, en nog moeilijker op te lossen als men denkt dat directe interventies op de schoorsteen of de rookgasafvoer zelf genoeg zouden zijn.

Het enige product dat zeker het probleem van rook in de open haard kan oplossen en tegelijkertijd gemakkelijk te gebruiken en kosteneffectief is, is de elektrische schoorsteenventilator.

Een elektrische schoorsteenventilator is uitgerust met een geforceerde motor die het probleem van een slechte schoorsteentrek volledig elimineert, waarbij de oorzaken volledig worden tegengegaan, wat ze ook mogen zijn.

Gemi Elettronica kan verschillende modellen elektrische schoorsteenventilatoren leveren, elk met verschillende en unieke kenmerken ter wereld.

De modellen om uit te kiezen zijn: Basis schoorsteenventilator, professionele elektrische schoorsteenventilator en professionele koperen schoorsteenventilator.

Basis elektrische schoorsteenventilator

heeft een zuigkracht van 2500 kubieke meter per uur en kan een temperatuur van 300 graden weerstaan.

Professionele elektrische schoorsteenventilator

heeft daarentegen een zuigkracht van 3800 kubieke meter per uur en kan een temperatuur van 700 graden weerstaan. Met een weerstand tegen hoge temperaturen tot 700 graden is het gemakkelijk te begrijpen dat deze schoorsteenventilator ook een schoorsteenbrand kan weerstaan.

Professionele koperen elektrische schoorsteenventilator

zoals de eerder beschreven professionele heeft ook een zuigkracht van 3800 kubieke meter per uur en kan een temperatuur van 700 graden weerstaan, maar is gemaakt van roestvrij staal met een echt koperen bekleding. De echte koperen bekleding en roestvrij staal zorgen, naast een grotere duurzaamheid in de tijd, ook voor bestendigheid tegen zoutigheid, waardoor dit product uniek is in de wereld niet alleen vanuit esthetisch oogpunt maar ook ideaal voor kustgebieden.

Beide professionele modellen van schoorsteenventilatoren, zowel de donkerbruine als de koperen, hebben een H-klasse motor en zijn bestand tegen hoge temperaturen, bevatten geen plastic onderdelen en de condensator is gehuisvest in een externe doos, uit de buurt van warmtebronnen. Alle kenmerken voorkomen dat de professionele schoorsteenventilatormotoren smelten, zelfs in geval van schoorsteenbrand.

All Gemi Elettronica's schoorsteenventilatoren zijn uitgerust met een 6-speed regulator, waarmee de schoorsteenventilator wordt in- / uitgeschakeld en de zuigkracht wordt aangepast. Ze worden geleverd met een metalen afdekhoed voor de motor (die voor de eerste 2 genoemde modellen donkerbruin is geschilderd, terwijl deze voor de derde schoorsteenventilator van roestvrij staal en koper is geschilderd). Rondom de ventilator hebben Gemi Elettronica's schoorsteenventilatoren een beschermrooster, gemaakt van elektrolytisch gelaste stalen ringen die ook dienen als bescherming tegen vogels.

Voor alle beschreven modellen is het mogelijk om te kiezen tussen een vierkante basis (de elektrische schoorsteenventilator is voorzien van verstelbare beugels) en een ronde basis (een ronde adapter wordt geleverd op basis van de buitendiameter van de rookgasafvoer).

Gemi Elettronica kan met zijn elektrische schoorsteenventilator het rookprobleem van ieders schoorsteen oplossen, wat de oorzaak ook mag zijn.

Kies het model dat bij u past door hier te klikken.