Hoe plaats je de draden van een elektrische afrastering? Hier is de volledige gids...

Hoe plaats je de draden van een elektrische afrastering? Hier is de volledige gids...

Hoe de draden van een elektrische afrastering te positioneren


Vaak voelt men zich geïntimideerd als het gaat om het gebruik van een elektrische afrasteringsdraad vanwege onzekerheden over hoe deze te installeren om deze veilig en effectief te maken in de bescherming tegen wilde dieren of het veiligstellen van vee.
Geen zorgen, je bent in de juiste gids.
Maar laten we eerst de voordelen van het gebruik van een elektrische afrasteringsdraad verkennen:

1. Operationele efficiëntie:

Elektrische afrasteringsdraden bieden een zeer efficiënte methode voor het beheren van vee. Met hun vermogen om een gecontroleerde elektrische puls te leveren, stellen deze hekken boeren in staat om dieren snel en effectief te begeleiden, te scheiden of te bevatten. Dit vermindert aanzienlijk de tijd en moeite die nodig is bij dagelijkse werkzaamheden, waardoor boeren zich kunnen concentreren op andere cruciale activiteiten.

2. Veiligheid van het vee:

Een van de belangrijke aspecten van elektrische afrasteringsdraden is hun vermogen om een veilige barrière te bieden zonder blijvend letsel toe te brengen aan de dieren. De elektrische puls is voldoende om dieren af te schrikken om het hek niet aan te raken zonder ernstige verwondingen te veroorzaken. Dit beschermt niet alleen vee tegen externe gevaren, maar voorkomt ook het risico op zelf toegebracht letsel door ontsnappingspogingen.

3. Gewasbescherming:

Naast veemanagement worden elektrische afrasteringsdraden gebruikt om gewassen te beschermen tegen wild en ongedierte. De aanwezigheid van een elektrische barrière schrikt effectief schadelijke dieren af, waardoor de gewassen veilig blijven en de noodzaak voor drastische maatregelen zoals overmatig gebruik van pesticiden wordt verminderd.

4. Gemak van installatie en onderhoud:

De installatie van elektrische afrasteringsdraden is relatief eenvoudig en kan worden aangepast op basis van de specifieke behoeften van de boerderij. Het onderhoud is even eenvoudig, met de noodzaak van periodieke inspectie van het systeem om een goede werking te garanderen. Dit resulteert in lagere exploitatiekosten en meer gemoedsrust voor boeren.

5. Bijdrage aan duurzame landbouw:

Het gebruik van elektrische afrasteringsdraden sluit aan bij de doelstellingen van duurzame landbouw, waarbij de afhankelijkheid van milieuschadelijke praktijken wordt verminderd. Geoptimaliseerd veemanagement en gewasbescherming zonder overmatig gebruik van chemicaliën helpen de gezondheid van de bodem en het omliggende ecosysteem te behouden.

Samengevat zijn elektrische afrasteringsdraden een fundamenteel element van moderne landbouw, met hun voordelen op het gebied van operationele efficiëntie, veiligheid van vee, gewasbescherming en bijdrage aan duurzame landbouw. Het aannemen van deze technologie is een verstandige keuze voor boeren die streven naar een balans tussen productiviteit en milieuverantwoordelijkheid.

Ideale hoogtes voor het positioneren van elektrische afrasteringsdraden

De juiste installatie van een elektrische afrastering is cruciaal om de veiligheid van dieren en het algehele succes van het systeem te waarborgen. Het kiezen van de juiste hoogte om de hekdraden te positioneren, is grotendeels afhankelijk van de grootte van de dieren die moeten worden ingesloten of beschermd. Laten we bekijken hoe de hoogtes aan te passen om een veilige en effectieve omgeving te garanderen.

1. Kleine dieren:

Voor kleine dieren zoals kippen, hanen, konijnen, moet de hoogte van de hekdraden voldoende zijn om te voorkomen dat ze eroverheen springen of oversteken. Over het algemeen wordt een hoogte tussen 20 en 80 cm aanbevolen door de draden elke 20 cm uit elkaar te plaatsen. De aanbevolen draaddikte is tussen de 2,2 en 4 mm. Deze maatregel is geschikt om kleinere dieren af te schrikken zonder schade te veroorzaken.

2. Middelgrote dieren:

Voor middelgrote dieren zoals schapen, geiten, wezels, paarden, vossen, wolven, ezels, marters, moet de hoogte van het hek worden verhoogd. Een hoogte tussen 30 en 120 centimeter wordt vaak aanbevolen door de draden ongeveer elke 30 cm te plaatsen. De aanbevolen draad is 4 mm dik. Dit zorgt ervoor dat dieren niet over het hek kunnen springen of passeren, waardoor ze veilig blijven en mogelijke ontsnappingen worden voorkomen. Voor grotere dieren kan ook elektrische lint worden gebruikt.

3. Grote dieren:

Voor grote dieren zoals koeien, stieren, varkens, everzwijnen, herten, elanden, moeten de hekhoogtes aanzienlijk hoger zijn om een effectieve indamming te garanderen. Over het algemeen wordt aanbevolen om de hekdraden op een hoogte van meer dan 120 centimeter te plaatsen, met opties variërend van 140 tot 180 centimeter, afhankelijk van de soort en de springvaardigheden van de dieren. De aanbevolen draad is 6 mm dik.

Conclusies

Bij Gemi ELETTRONICA, ons bedrijf, kunt u niet alleen een ruime keuze aan elektrische heidraden vinden, maar ook een ruime selectie van energizers, met 5 verschillende typen, elk met specifieke kenmerken en unieke voordelen:

Energizers van 220V tot huidige met perfecte en veilige werking voor hekken tot 5 km;

Energizer van 220V tot huidige met perfecte en veilige werking voor hekken tot 8 km;

Energizer van 12V/220V batterij met perfecte en veilige werking voor hekken tot 5 km en 6J;

Energizer van 12V/220V batterij uitgerust met 2 batterijen voor perfecte en