Schoorsteenrookproblemen: wat veroorzaakt dit ongemak?

Schoorsteenrookproblemen: wat veroorzaakt dit ongemak?

Ontdek hoe u het probleem van schoorsteenrook veilig en gemakkelijk kunt oplossen zonder structurele veranderingen aan de schoorsteen te maken...

De belangrijkste oorzaken die het correct functioneren van een schoorsteen in gevaar brengen zijn talrijk, waarbij de meest voorkomende worden opgesomd:

  • Verkeerd gedimensioneerde rookgasafvoer;
  • Niet-geïsoleerde koude rookgasafvoer;
  • Rookgasafvoer met bochten;
  • Gebrek aan lucht in de ruimte;
  • Tegenwind;
  • Slecht geconstrueerde schoorsteen;

Dit zijn slechts enkele van de problemen die van invloed zijn op het juiste functioneren van de schoorsteen, waaraan vele andere kleinere problemen worden toegevoegd die samen het oplossen van het schoorsteenrookprobleem bemoeilijken, bijvoorbeeld:

  • Thermische depressie, als gevolg van het temperatuurverschil tussen de binnen- en buitenkant van de schoorsteen;
  • Dynamische depressie waarmee de wind direct invloed heeft op de schoorsteen en het systeem doet disfunctioneren;

Naast deze problemen zijn er kwesties met betrekking tot de plaatsing van de schoorsteen in het koudste deel van het gebouw, of zelfs een rookgasafvoer die buiten het gebouw loopt...

De veilige oplossing die u in staat stelt het probleem van schoorsteenrook definitief op te lossen, kachels, barbecues, houthaarden, ovens, is de installatie van een elektrische schoorsteenventilator die een constante rookafvoer zonder warmteverlies garandeert.

In tegenstelling tot wat niet-experts op het gebied beweren, kan een traditionele schoorsteen soms paradoxalerwijs een teveel aan trek hebben, wat betekent dat er warmte verloren gaat.

Dankzij de installatie van de Gemi schoorsteenventilator wordt de trek gecontroleerd en verdwijnt het probleem van schoorsteenrook: er zullen geen plotselinge trekval en geen overschot aan zuiging meer zijn, want dankzij de meegeleverde centrale unit kan via een selector de optimale snelheid worden gevonden, waardoor een constante trek zonder warmteverlies wordt verkregen.

Bovendien zullen er dankzij de installatie van de Gemi ventilator geen geluidsproblemen meer zijn. Volgens een onderzoek uitgevoerd door het onderzoekscentrum van Gemi verspreidt een schoorsteen die 8 maanden per jaar zonder een regelende ventilator werkt, 30 procent meer energie dan een schoorsteen met een geforceerde elektrische ventilator, aangezien de trek voortdurend wordt gecontroleerd zonder pieken en dalen.

De Gemi ventilator is de krachtigste op de markt, met een bereik tot 3800 kubieke meter per uur, waardoor het probleem van schoorsteenrook bij lagere snelheden kan worden opgelost, het geluid kan worden verminderd en een uitstekende afzuiging zelfs bij de eerste snelheid kan worden bereikt.

De Gemi ventilator is de enige die een gepatenteerde motor in klasse H heeft met bescherming van de motorwikkelingsisolator in fibrokeramiek, waardoor de motor zelfs bij schoorsteenbranden beschermd is.

De Gemi ventilator is uniek. In de loop der jaren hebben veel bedrijven geprobeerd het motorsbeschermingssysteem te kopiëren met onsuccesvolle systemen, zoals het invoegen van glasvezel rond de motor, wat de situatie verder verslechtert. Dit staat in feite niet toe dat de motor op de juiste manier afkoelt en heeft een sterke invloed op de werking ervan bij hoge temperaturen.

De Gemi ventilator lost alle problemen met betrekking tot een slechte trek van de schoorsteen op door alle mogelijke kwesties te neutraliseren.

Door een Gemi ventilator te installeren, kunt u het plezier van het gebruik van een schoorsteen zonder rookproblemen herontdekken.

Ontdek ons assortiment producten en los nu de trekproblemen van uw schoorsteen op!

Gemi elektrische ventilatoren zullen helpen de trek te verbeteren, waardoor het probleem van schoorsteenrook tot het verleden behoort.

KOPEREN SCHOORSTEENVENTILATOR

Gecertificeerd product volgens de wet

10 jaar garantie

Trek van 3800 m³/u

Gemi motor klasse H bestand tegen 700°C

Regelaar met 6 snelheden