Hoe u kunt voorkomen dat wilde zwijnen en egels uw tuin binnendringen: een elektrische afrastering bouwen.

Hoe u kunt voorkomen dat wilde zwijnen en egels uw tuin binnendringen: een elektrische afrastering bouwen.

Hoe u kunt voorkomen dat wilde zwijnen en egels uw tuin binnendringen: een elektrische afrastering bouwen.

Boeren of kleine particuliere grondeigenaren die zich bezighouden met landbouw hebben te maken gehad met wilde dieren die hun gewassen bedreigen (zoals wilde zwijnen, egels, herten).

Een van de meest gebruikte methoden om dieren van het land af te schrikken is het elektrische hek. Naast het voorkomen van het binnendringen van wilde dieren kan het ook worden gebruikt om vee binnen een bepaald gebied te beschermen en te houden.

Het elektrische hek werkt door stroompulsen die worden gegenereerd door een energizer. Twee aparte verbindingen komen voort uit de energizer: een naar het hek gemaakt van de geleiderdraad en een andere naar de grond.

Hoe bouw je een elektrisch hek?

Het is raadzaam om het elektrische hek te aarden met 3 verzinkte palen, die 3 meter van elkaar worden geplaatst.

Wanneer een dier het geëlektrificeerde hek aanraakt, zal het een elektrische schok ervaren die milliseconden duurt. Dit zal het dier doen terugtrekken.

Hoe wilde zwijnen te voorkomen: wat is er nodig om een elektrisch hek te bouwen?

Om een elektrisch hek te bouwen, heeft u enkele essentiële onderdelen nodig, waaronder de energizer, de geleiderdraad, isolatoren, de aardingspaal en andere materialen.

Gemi Elettronica is het Italiaanse bedrijf dat alle benodigde materialen produceert om een elektrisch hek te maken.

De energizer is het apparaat dat elektrische pulsen naar het hek genereert. Het is essentieel om de juiste energizer te kiezen om de juiste stroom op het hek te hebben.

De eerste onderscheiding wordt gemaakt op basis van het type voeding, dat kan zijn:

  • 12 V batterij (die ook kan worden gecombineerd met een zonnepaneel om de batterij op te laden);
  • 220 V netspanning.

De verschillende energizers van Gemi Elettronica kunnen 5 km tot 8 km aan werkelijke omtrek bedekken. Met pulsen gegenereerd van 10000 V tot 15000 V afhankelijk van het gekozen model.

Hoe wilde zwijnen af te schrikken: de keuze van de geleiderdraad

De keuze van de geleiderdraad hangt af van de lengte van het hek en de dieren waarvoor het hek is gemaakt. Elke draad heeft zijn eigen weerstand en dispersievermogen, aangegeven in ohm/m. De waarde van ohm/m, dichter bij nul, hoe minder stroomdispersie, dus het hek zal beter werken.

De geleiderdraad moet binnen de isolatoren passeren, die apparaten zijn die de elektrische draden aan de palen bevestigen en ruimte geven van de elektrische draden van de palen die worden gebruikt om het elektrische hek te bouwen. De isolatoren variëren afhankelijk van het type paal waarop ze worden aangebracht. De palen kunnen van hout of ijzer zijn. Dus er zijn isolatoren met schroeven voor houten palen en isolatoren voor ijzeren staven.

Gemi Elettronica kan CE-gemarkeerde producten leveren, gemaakt in Italië en garandeert maximale veiligheid, zowel voor mensen als dieren.

Alle producten zijn beschikbaar voor aankoop hier.