Rookprobleem bij een schoorsteenkanaal met bochten of horizontale delen.

Rookprobleem bij een schoorsteenkanaal met bochten of horizontale delen.

De structuur van huizen staat vaak niet toe dat een schoorsteen met een verticale rookkanalisatie wordt gebouwd.
In sommige gevallen, als je wilt genieten van de charme van een mooie open haard, ben je gedwongen om kanalen te gebruiken die bochten hebben en soms zelfs horizontale secties.

Schoorsteenkanalen met bochten of zelfs horizontale secties veroorzaken onvermijdelijk een suboptimale trek van de rook van de open haard.
Het is duidelijk dat een horizontaal of gebogen schoorsteenrookkanaal, om fysische redenen, veel moeilijkheden zou kunnen veroorzaken bij de rookafvoer in vergelijking met een volledig verticaal kanaal (dat ook trekproblemen kan hebben, maar van een heel andere aard).

Sommigen denken misschien dat de oplossing is om het huis te renoveren, de hele open haard te verplaatsen en het kanaal te wijzigen. Maar dit zou geen zekere oplossing garanderen omdat het probleem van de rook van de open haard ook uit andere factoren zou kunnen voortvloeien, het enige dat zeker zou zijn, is een aanzienlijke investering van tijd en geld.

Een snelle en voordelige oplossing om het rookprobleem van de open haard te elimineren, is het installeren van een geforceerde trekventilator.

Een elektrische rookextractor voor een open haard is een instrument dat de oplossing biedt voor het rookprobleem van het kanaal, zelfs als het bochten heeft of horizontaal is.
Onze klant toont duidelijk hoe zelfs bij snelheid 3 de trek van zijn kanaal uitstekend is.

De elektrische rookextractor voor open haarden van Gemi kenmerkt zich door een snelheidsregelaar waarmee je een variabele kracht kunt kiezen van een minimum van 1 tot een maximum van 6. We kunnen ook opmerken dat, hoewel de Gemi elektrische rookextractor is ingesteld op de derde snelheid, er totale afwezigheid van lawaai is in het appartement.

Het betreffende kanaal is voor de eerste 6 meter perfect horizontaal en alleen met de Gemi elektrische rookextractor is het mogelijk om een zo bevredigend resultaat te behalen.
Er komt geen rook het huis binnen, in strijd met alle wetten van de fysica, eigenlijk, zelfs met een koude open haard, is de trek van de Gemi elektrische rookextractor voor open haarden perfect efficiënt.

Zonder een elektrische rookextractor zou normale rookafvoer nooit kunnen plaatsvinden.

Sinds 1983 is Gemi Elettronica wereldleider in rookextractoren voor open haarden, het doel dat destijds bij de oprichting is gesteld, is het oplossen van het rookprobleem in huis voor iedereen en met elke vorm van kanaal. Sterke wind, lange kanalen, korte kanalen of, zoals in dit geval, zelfs horizontale kanalen, hinderen het buitengewone werk dat de Gemi elektrische rookextractor uitvoert niet.

Extern stijgt het kanaal na de bocht nog eens 5/6 meter totdat het bij de uitlaat komt, die in dit geval rond is.
Gemi Elettronica stelt je in staat om ronde adapters te plaatsen die nuttig zijn voor kanalen met een ronde uitlaat of verstelbare beugels die geschikt zijn voor die met een vierkante/rechthoekige uitlaat. In totaal is het kanaal, tussen de horizontale, verticale en gebogen delen, bijna 11 meter hoog en de Gemi elektrische rookextractor voor open haarden heeft geen moeite met het uitvoeren van de taak waarvoor hij is ontworpen.

De elektrische rookafzuiger van Gemi Elettronica is de enige die een correcte trek van een horizontaal kanaal mogelijk maakt.

Kies je ideale model en koop direct vanaf: /7119-aspiratori