Hoe Gemi schoorsteenventilator installeren?

Hoe Gemi schoorsteenventilator installeren?

Één van de vele kenmerken van de schoorsteenventilator van Gemi Elettronica is dat de installatie zelf te doen is.
Er is geen noodzaak voor een gespecialiseerde technicus om het te doen, als je enige vaardigheid hebt met schoorstenen, kun je het zelf doen.

De schoorsteenventilator van Gemi Elettronica kan worden gemonteerd op elke schoorsteenpijp, ongeacht de vorm ervan. Het kan worden gemonteerd op ronde pijpen, evenals vierkante of rechthoekige pijpen.

Als je een rond rookkanaal hebt, moet je de buitendiameter doorgeven, en Gemi Elettronica zal de schoorsteenventilator leveren met de juiste maat ronde adapter.
Je moet de buitendiameter doorgeven omdat de adapter aan de onderkant van de schoorsteenventilator extern in de rookuitgang moet worden gestoken.

Aan de andere kant, als de rookuitgang een vierkante of rechthoekige vorm heeft, zal Gemi Elettronica de schoorsteenventilator leveren met een kit van verstelbare beugels.
De verstelbare beugels kunnen worden aangepast aan vierkante of rechthoekige vormen variërend van 20x20 centimeter tot 43x43 centimeter. Vervolgens, het eerste wat je zult zien wanneer je het pakket van de schoorsteenventilator opent, zijn de verstelbare beugels met de installatie-instructies en de snelheidsregelaar.

Het eerste wat je moet doen is metingen nemen van de rookuitgang, zodat je de verstelbare beugels in het pakket al kunt aanpassen door 1 centimeter meer te berekenen dan de metingen van de uitgang.
Bevestig de beugels aan de basis van de schoorsteenventilator met de bijgeleverde schroeven in het pakket van Gemi Elettronica.
Plaats de schoorsteenventilator op de uitgang en bevestig deze met de twee grotere schroeven die zijn inbegrepen in het pakket.

Als je een pijp hebt in een vierkante metselwerk, en de twee uitgangen zich op hetzelfde niveau bevinden, moet je de schoorsteenventilator installeren met vierkante of rechthoekige verstelbare beugels waarbij de lege ruimte tussen de pijp en het metselwerk wordt bedekt met mortel of plaatstaal.

Als je daarentegen meerdere ronde rookkanalen hebt in een vierkante metselwerk, moet je het kanaal verlengen waar de schoorsteenventilator moet worden ingevoegd en het model met een ronde adapter installeren.

Als de afmetingen van de schoorsteen de 43x43 centimeter overschrijden (bijvoorbeeld 50x50 centimeter), plaats de basis van de schoorsteenventilator dan rechtstreeks op de uitgang, bevestig deze aan het metselwerk op de 4 hoeken waar zich al 4 gaten bevinden en gebruik de grotere beugels als ondersteuning.

Als tot slot slechts twee van de vier zijden groter zijn dan 43 centimeter en de andere twee kleiner dan 43 centimeter zijn (bijvoorbeeld 45x40 centimeter), moet de installatie van de schoorsteenventilator worden gedaan met de kleinere beugels.

De laatste stap die moet worden genomen, voordat je volledig van je open haard kunt genieten dankzij de schoorsteenventilator van Gemi Elettronica, is de elektrische aansluiting.

De aansluiting kan op twee manieren worden gedaan: extern aan de uitgang met de 3x1.5 kabel, of intern aan de uitgang met onze hittebestendige kabel die apart moet worden aangeschaft.

Begin bij de schoorsteenventilator en leid de kabel langs het rookkanaal totdat je bij de snelheidsregelaar komt, die meestal binnen in het huis wordt geplaatst. In de snelheidsregelaar moet je de twee draden van de schoorsteenventilator verbinden (waar staat MOTOR), de twee gemeenschappelijke draden van de aarding van het systeem en de schoorsteenventilator, en de twee stroomdraden (waar staat 220 V).

Na deze eenvoudige en snelle stappen is de schoorsteenventilator van Gemi Elettronica klaar om te worden gebruikt om het probleem van de rook in de schoorsteen te elimineren.